Κλείσιμο

Το καλάθι μου

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
Αφαίρεση από το καλάθι
Κωδικός: {{ item.code }}
{{ key }}: {{ value }}
{{item.total_discounted_price}} {{item.total_price}}
ΣΥΝΟΛΟ: {{order.final_cost}}
Τηλεφωνικές παραγγελίες 210 72 23 336
Δωρεάν παράδοση για Παραγγελίες άνω των 100€ για Αττική
(άνω των 200€ για την υπόλοιπη Ελλάδα)
Ασφαλείς Συναλλαγές
Μαντεμένια τηγάνια: οδηγίες προετοιμασίας για την

Μαντεμένια τηγάνια: οδηγίες προετοιμασίας για την πρώτη χρήση, όπως και συντήρησης

Κατά την αγορά ενός μαντεμένιου τηγανιού, προκειμένου η χρήση του να είναι από την αρχή αποτελεσματική, θα πρέπει να ακολουθήσουμε τις κάτωθι οδηγίες προετοιμασίας της. Ειδικότερα:

Το πλένουμε πολύ καλά χρησιμοποιώντας τη σκληρή πλευρά του σφουγγαριού. Εάν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε απορρυπαντικό, θα ήταν χρήσιμο κάποιο χωρίς χημικά, όπως το PLANET ή παρόμοιο. Μετά το ξέπλυμα στραγγίζουμε τα νερά του και το τοποθετούμε 1-2 λεπτά πάνω στο μάτι της κουζίνας για να αφαιρέσουμε την υγρασία.

Στα τηγάνια με ξύλινο χερούλι απλά ξεβιδώνουμε το χερούλι προκειμένου να βάλουμε το κυρίως σκεύος στο φούρνο χωρίς το χερούλι.

Κατόπιν το αλείφουμε ελαφρά με λάδι σε όλη του την επιφάνεια και στη συνέχεια το τοποθετούμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου ανάποδα (με το πάτο να κοιτάει προς τα επάνω. Ανοίγουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου και το αφήνουμε το σκεύος για μία ώρα να καίγεται. Στη μία ώρα αφού σβήσουμε το φούρνο αφήνουμε το σκεύος να κρυώσει μέσα στο φούρνο. Στη συνέχεια το βγάζουμε και το αφήνουμε για μια μέρα πάνω σε μια πετσέτα ή σε χαρτί ρολού κουζίνας.

Με το πέρας της πρώτης χρήσης, αφού το πλύνουμε καλά χρησιμοποιώντας τη σκληρή πλευρά του σφουγγαριού, στη συνέχεια το στεγνώνουμε στο φούρνο (για 1-2 λεπτά) και το λαδώνουμε ελαφρά (το λάδωμα να γίνεται κατά προτίμηση με λεπτό λάδι όπως ηλιέλαιο).

Από τη δεύτερη χρήση και μετά δεν χρειάζεται να λαδώνουμε το τηγάνι συνέχεια. Αυτό μπορεί να γίνεται μια φορά κάθε 10-15 χρήσεις.

Απαραίτητη προϋπόθεση να αποθηκεύετε το σκεύος σε σημείο, όπου δεν υπάρχει υγρασία.

Αν για κάποιο λόγο θέλουμε να αποθηκεύσουμε το σκεύος για μακρύ χρονικό διάστημα, τότε θα πρέπει να έχει προηγηθεί το σχετικό λάδωμα.

Τέλος, αν ξεχάσουμε το σκεύος με υγρασία και παρατηρήσουμε καφετήλες ή σκιές στην επιφάνειά του, τότε για να τις αφαιρέσουμε θα πρέπει να ακολουθήσουμε την διαδικασία συντήρησης, όπως κατά την πρώτη μέρα της αγοράς της.

Σημείωση: Για κανένα λόγο δεν αφήνουμε το μαγειρεμένο φαγητό για πάνω από 2-3 ώρες μέσα στο τηγάνι, όπως και δεν το αποθηκεύουμε μέσα στο ψυγείο.

Για οποιαδήποτε πληροφορία με την προετοιμασία, συντήρηση ή επαναφορά των μαντεμένιων σας σκευών, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα κάτωθι στοιχεία. Ειδικότερα:

info@rockwell.gr & Tel. 0030 210 72 23 336

Για τη Rockwell

Λεωνίδας Πούρικας